Vlaanderen ontvangt UNWTO Gastronomie top 2020

  • 1 juni 2018

Vlaanderen verwelkomt in 2020 de 6de editie van het prestigieuze UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism. Dat maakte minister Ben Weyts op 31 mei bekend vanuit Bangkok. 

Het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism wordt afwisselend georganiseerd in San Sebastian, Baskenland en een gastland. Zo ging het World Forum on Gastronomy Tourism in 2016 door in Peru en wordt het in 2018 in Bangkok, Thailand georganiseerd. In 2020 is Vlaanderen gastland voor de VN-top over Gastronomie en Toerisme. Ik heb een jaar lang gelobbyd om deze prestigieuze VN-top naar Vlaanderen te halen”, zei minister Weyts. “Vlaanderen is weliswaar geen lid van de VN, maar binnen de UNWTO spelen we ondertussen een prominente rol”. 

Toerisme Vlaanderen zal de organisatie op zich nemen. Minister Weyts: “Het Vlaamse vakmanschap in de keuken is ongeëvenaard. Nergens ter wereld vind je op zo’n beperkte oppervlakte zoveel Michelinsterren en nergens ter wereld is het verschil tussen de sterrenkeuken en de ‘gewone’ gastronomie zo verwaarloosbaar. We moeten ons daar meer bewust van zijn én we moeten zorgen dat de hele wereld het weet”.

Minister Weyts woont van 30 mei tot 2 juni het World Forum on Gastronomy Tourism bij in Bangkok. Hij nam vijf jonge Vlaamse chefs mee om het Vlaamse gastronomische vakmanschap in de kijker te zetten.

UNWTO

Toerisme Vlaanderen