Subsidie voor project Rode Kruis Vlaanderen in Bangladesh

  • 12 oktober 2017

De Vlaamse overheid kende op 12 oktober een subsidie van 200.000 euro toe aan het Rode Kruis Vlaanderen. Dat deed ze naar aanleiding van de toenemende stroom Rohingya-vluchtelingen naar Bangladesh.

Sinds augustus is er een escalatie van het geweld in de Rohingya staat Rakhine in Myanmar die voor een enorme instroom van vluchtelingen zorgt in Bangladesh. Er zouden nu meer dan 500.000 mensen, vooral vrouwen en kinderen, de grens hebben overgestoken. 

Een van de belangrijkste humanitaire prioriteiten is toegang tot veilig water en sanitair voor nieuw aangekomen vluchtelingen.  Met steun van de Vlaamse overheid levert het Rode Kruis steun aan 3.000 gevluchte gezinnen (15.000 personen)  in Bangladesh. Deze gezinnen worden verder gesteund met essentiële noodhulpgoederen zoals jerrycans, emmers en hygiënekits

Het Rode Kruis van Bangladesh werkt al verschillende jaren in de regio en heeft een uitgebreide werking voor opvang voor vluchtelingen uitgebouwd. In het kader van de escalatie is er een oproep gedaan door de Rode Kruis beweging om de hulpverlening te vergroten.

Bekijk hier de VRT-reportage in Bangladesh.