Subsidie voor noodhulp humanitaire crisis in Jemen 2015

Project:Noodhulp voor humanitaire crisis in Jemen

Begunstigde:  Rode Kruis Vlaanderen

Bedrag: 150.000 euro

Duur: 2015

Het conflict in Jemen is al een hele tijd aan de gang, maar de afgelopen jaren is de humanitaire situatie van de bevolking verslechterd. Vlaanderen kiest ervoor om het Rode Kruis Vlaanderen te steunen in Jemen met een subsidie van 150.000 euro omdat zij, dankzij het netwerk van de Jemenitische halve maan vereniging, toegang hebben tot het conflictgebied.

Het Rode Kruis Vlaanderen zal in de provincies Lahij, Taiz, Al Dhale‘e, Amran samen met het Duitse Rode Kruis en de vrijwilligers van de Jemenitische Rode Halve Maan dringende hulp verlenen aan vluchtelingen die in precaire omstandigheden moeten overleven.

Er wordt hulp geboden op het vlak van voedsel- en watervoorziening, middelen voor elementaire hygiëne en medische en psychosociale zorg. De Vlaamse overheid ondersteunt specifiek voedselpakketten voor 200 ontheemde families, en de verdeling van dekens, elementaire hygiëneproducten, huishoudgerei en keukenspullen, materiaal voor psychosociale zorg (speelgoed en tekenmateriaal) voor 300 ontheemde families. De 4 betrokken afdelingen van de Jemenitische Rode Halve maan worden eveneens ondersteund met eerstehulp- en medisch materiaal.