Subsidie voor nationale strategie voor duurzame natuursteensector en dialoog met kopers van natuursteen in India (2018-2020)

ProjectEen nationale strategie voor een duurzame natuursteensector opzetten en dialoog zoeken met kopers van natuursteen in India

Begunstigde: De Internationale Arbeidsorganisatie

Bedrag338.630 euro

Duurseptember 2018 – september 2020

Dit project richt zich op het verbeteren van de arbeidsstandaarden in de steengroeves in de Indiase provincie Rajasthan, en het verduurzamen van de aanvoerketen van natuursteen. De IAO gaat in de eerste plaats, samen met de nationale overheid van India en de regionale overheid van Rajasthan, en in samenspraak met werkgevers- en werknemersorganisaties, een actieplan voor een duurzame natuursteensector opzetten.

Daarnaast zullen er ook trainingen worden georganiseerd gericht naar arbeidsinspectie in India om bestaande arbeidsrechten beter te handhaven. Ten slotte zullen er ook strategische dialogen opgezet worden met publieke en private kopers van natuursteen aan het einde van de aanvoerketen om gedragenheid voor de nationale strategie te bekomen.

De studie ‘Challenges and opportunities for productive employment and decent work in the natural stone mining industry supply chain in Rajasthan’ werd intussen gepubliceerd.