Subsidie voor de seksuele en reproductieve gezondheid bij adolescenten en vrouwen in Mozambique, 2016

Project: Programme to improve sexual and reproductive health in adolescents and women with a focus on enhanced acces to contraception, HIV and STD prevention

Begunstigde: Doctors with Africa (CUAMM)

Budget: 2.000.000 euro

Periode: 2017-2020

Doctors with Africa (CUAMM) werkt al sinds 1978 in Mozambique en heeft een goede reputatie opgebouwd. Met dit programma wil de NGO de seksuele en reproductieve gezondheid bij adolescenten en vrouwen in Mozambique verbeteren. Specifiek voor adolescenten gaat het hier over contraceptie en preventie van HIV-besmetting en voor vrouwen over preventie van baarmoederhals- en borstkanker en vaginale fistels. 

Het project focust in de eerste plaats op het verbeteren van de gezondheidsdiensten door deze meer jongerenvriendelijk en –toegankelijk te maken en door de competenties van de dienstverleners te verbeteren. Daarnaast wil het ook het aanbod van preventieve en curatieve diensten met betrekking tot vrouwspecifieke aandoeningen vergroten. 

Doctors with Africa zal met dit programma ongeveer 200.000 jongeren en adolescenten in de provincie Tete in Mozambique bereiken.

Doctors with Africa