Subsidie voor basisgezondheidszorg in Mozambique, Music for Life 2010

Tijdsduur: 2011

Budget: 300.000

In 2010 had de benefietactie van Studio Brussel als thema "laat een weeskind niet alleen". De Vlaamse Regering besloot om 300.000 euro bij te dragen aan deze actie. Het project dat ondersteund wordt met dit budget bouwt verder op de reeds vroeger ondersteunde werking van het Rode Kruis - Vlaanderen Internationaal in Tete.

Duur en budget

Er werd op de begroting van 2011 een budget van 300.000 euro uitgetrokken voor dit project.

Probleemstelling

De provincie Tete heeft een oppervlakte van 97.285 km² en een bevolking van ongeveer 1,8 miljoen inwoners. Naast ondervoeding, malaria en tuberculose vormt de  HIV/AIDS epidemie nog steeds één van de belangrijkste gezondheidsproblemen in de provincie. De maatschappelijke en economische gevolgen van HIV/AIDS zijn gigantisch. Een toename van éénoudergezinnen, een toename van weeskinderen en kinderen als gezinshoofd, een verlies van productiviteit omwille van chronisch zieke familieleden en de steeds grotere werkoverlast bij medisch personeel zijn maar enkele voorbeelden.

Uitwerking

Sinds 2006 steunt de Vlaamse Regering een project van het Rode Kruis rond basisgezondheidszorg in de provincie Tete. Dit project liep eind 2010 af.

Het huidige initiatief bouwt verder op dit afgelopen project rond basisgezondheidszorg. De activiteiten ter ondersteuning van de weeskinderen en het uitwerken van preventieve activiteiten rond HIV/AIDS worden verdergezet in de districten van de aflopende actie, met name Chiuta, Chifunde en Changara.

Partner

Rode Kruis - Vlaanderen Internationaal