Subsidie Herdenking '100 jaar Mijnenslag' - Heuvelland (2017)

Project: Herdenking 100 jaar Mijnenslag 

Begunstigde: Gemeente Heuvelland 

Bedrag: 49.775 euro

Duur: 10 juni 2017

Tijdens de Mijnenslag op 7 juni 1917 liet het Britse leger 19 dieptemijnen ontploffen onder de heuvelrug om en rond Mesen/Wijtschate. De Tweede Slag bij Mesen ging de geschiedenis in als de zwaarste militaire ontploffing tot de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki in 1945 en veranderde het landschap in de omgeving van Heuvelland en Mesen definitief. 19 kraters zijn de stille getuigen van een enorm en waanzinnig slagveld.

In het kader van ‘100 jaar Mijnenslag’ wordt op 10 juni 2017 een internationale concertenreeks gepland.  Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert de gemeente Heuvelland concerten voor het brede publiek  in samenwerking met de verschillende betrokken ambassades. De bedoeling is via kwaliteitsvolle producties en bekende artiesten van o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, VK en Ierland op een culturele manier de Mijnenslag te herdenken.

Voor de Vlaamse vertegenwoordiging worden Piet Goddaer (Ozark Henry) en Koninklijke Harmonie Ypriana gevraagd om een unieke productie samen te stellen waarbij ook een nieuw werk gecreëerd wordt door Piet Goddaer. Samen met de harmonie brengt hij een combinatie van dit werk met bewerking van bestaande songs.