WK Gymnastiek komt in 2023 naar Antwerpen

  • 3 mei 2019

De stad Antwerpen is aangeduid als gaststad voor het WK Artistieke Gymnastiek van 2023. Dat werd op vrijdag 3 mei beslist door de Internationale Gymnastiekfederatie in Sint-Petersburg, Rusland. Het WK Gymnastiek, waaraan zo’n 500 atleten uit ruim 80 landen zullen deelnemen, zal van 9 september tot 8 oktober 2023 plaatsvinden.

In 2001 (Gent) en 2013 (Antwerpen) was het WK Toestelturnen al eens te gast in Vlaanderen. Met trots slaan Gymfed, de Vlaamse overheid en de Stad Antwerpen 10 jaar na de laatste editie de handen opnieuw in elkaar voor een onvergetelijk topsportevenement.

Minister van Sport Philippe Muyters is enthousiast: “De Vlaamse Regering wil meer evenementen met internationale uitstraling laten doorgaan in Vlaanderen. We zijn bijzonder verheugd dat we naast de World Choir Games en de Flanders Food Week in 2020 en het WK veldrijden en WK wielrennen op de weg in 2021 nu ook het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek in 2023 kunnen verwelkomen. Zo kunnen we Vlaanderen nog meer in de vitrine zetten voor een internationaal publiek. ”

Dit WK is de belangrijkste en grootste gymnastiekcompetitie in 2023. Naast de wereldtitels mikken de beste seniorgymnasten bij de dames en heren in Antwerpen namelijk ook op de laatste teamtickets voor de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs, Frankrijk plaatsvinden.

Dit is ondertussen het vijfde topevenement dat wordt aangetrokken naar Vlaanderen door EventFlanders.