Homo Roboticus voorgesteld in Parijs

  • 4 juni 2019

Op 4 juni ontvingen de Algemeen Afgevaardigden van de Vlaamse Regering, Dries Willems en Gaëtan Poelman, het project Homo Roboticus, een initiatief inzake artificiële intelligentie (AI) van de VUB - Vrije Universiteit Brussel. Tijdens het event werden nieuwe ontwikkelingen en onderwerpen rond robotica en artificiële intelligentie besproken met het internationale netwerk in Parijs, waaronder UNESCO, OESO en academici.

Artificiële Intelligentie zal de wereld ingrijpend veranderen. Hoe zorgen we ervoor dat digitalisering voor alle bedrijven werkt? Hoe kunnen we iedereen aan boord krijgen? Hoe willen industrieën kunstmatige intelligentie gebruiken? Wat voor medialandschap hebben we over 20 jaar? Verschillende sprekers werden uitgenodigd om hun visie en expertise te delen, van fiscaliteit tot gezondheid tot cultuur en kunst.

Het event met VUB was een co-organisatie tussen de bilaterale en multilaterale Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Frankrijk, en past binnen het project van OESO over digitalisering, de wereldwijde ethische code over kunstmatige intelligentie en andere workflows binnen de internationale organisaties. Tijdens de week van dit event, kwam het Intergouvernementeel Comité voor bio-ethiek van UNESCO samen om een eerste ontwerp voor een ethische code over kunstmatige intelligentie te bespreken.