's Werelds grootste clusterconferentie trekt naar Antwerpen

  • 10 oktober 2019

Van 8 tot en met 10 oktober streek ’s werelds grootste clusterevenement TCI Network Global Conference neer in Antwerpen. De internationale clusterconferentie brengt jaarlijks honderden professionals, wetenschappers en beleidsmakers uit de hele wereld samen om clustervorming en haar effect op economische groei te bespreken. De inspirerende driedaagse #TCI2019 conferentie vestigde dit jaar volop de aandacht op de veranderende rol van clusters in een continu veranderde omgeving.

Na een openingsspeech door Vlaams minister-president Jan Jambon, kregen de deelnemers de kans om bij te leren van tientallen internationale experts - waaronder Richard Baldwin, professor en wereldreferentie in internationale economie – tijdens interactieve workshops, rondetafelsessies en presentaties. Naast de mogelijkheid om te netwerken met professionals, clustermedewerkers, academici en overheidsvertegenwoordigers van over de hele wereld, werden 12 cluster tours aangeboden langs Vlaamse topsectoren zoals chemie, smart cities, luchtvracht en energie. De meeste activiteiten vonden plaats in de gaststad Antwerpen, maar ook in heel wat andere Vlaamse steden en gemeenten stond veel op het programma.

Voor zijn 22e editie kon TCI Network rekenen op de ondersteuning van Flanders Investment & Trade (FIT) en Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Het hosten van de TCI Network Global Conference geeft Vlaanderen de unieke kans om zijn expertise in clusterontwikkeling onder aandacht te brengen.