Plattelandsvrouwen in strijd tegen armoede en COVID19

  • 15 oktober 2020

Op de UN International Day of Rural Women (Internationale Dag van de plattelandsvrouwen van de Verenigde Naties) brachten Algemeen Afgevaardigde Geraldine Reymenants en adjunct Afgevaardigde Nikolas Bosscher een bezoek aan de Hebron Mango Tree Owner Primary Cooperative in de Zuid-Afrikaanse provincie Noordwest. Zij vierden deze dag samen met enkele plattelandsvrouwen die voorlopers zijn in de strijd tegen armoede, klimaatverandering en de gevolgen van COVID-19.

Het thema van de VN-dag is ‘Building rural women’s resilience in the wake of COVID-19’ (‘De veerkracht van plattelandsvrouwen opbouwen na COVID-19’) en werpt een licht op de effecten van beperkte toegang tot landeigendom en hulpbronnen waarmee plattelandsvrouwen worden geconfronteerd, en die worden verergerd tijdens de pandemie.

GenderCC South Africa een non-profitorganisatie die deze problemen tracht aan te pakken. De Vlaamse Regering ondersteunt hun Gender and Climate Resilient Communities Initiative (GCRCI) project, waarvoor ze samenwerken met de Hebron Mango Tree Owner Primary Cooperative. De samenwerking tussen kleinschalige boeren resulteert in een verscheidenheid aan lokale voedselproducten die de voeding en voedselzekerheid van hun families en gemeenschap verbeteren.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Zuidelijk Afrika