Minister Gatz met cultuurdelegatie naar Marokko

  • 29 januari 2019

Van 27 tot 29 januari trok minister van Cultuur Sven Gatz, op uitnodiging van de Marokkaanse regering, naar de steden Casablanca en Rabat. Samenhangend met het officiële bezoek, waren ook het Vlaams-Marokkaans cultuurhuis Darna en verschillende kunst- en cultuurorganisaties, vertegenwoordigd. Met dit werkbezoek hoopt Gatz de culturele samenwerking met Marokko te versterken.

De culturele missie van minister Gatz ging van start met een bezoek aan de culturele instelling 'L’Uzine', gevolgd door een netwerkmoment met culturele actoren uit het vitale en mondiale Casablanca. Ook in Rabat werden verschillende ontmoetingen gepland met culturele actoren. "Het moet zowel de formele als informele culturele spelers toelaten om een breder netwerk uit te bouwen om duurzame onderlinge relaties te creëren in Vlaanderen, en met Marokko,” aldus de minister.

Op 29 januari bracht het gezelschap een bezoek aan het Marokkaanse Filminstituut, het ‘Centre Cinématographique Marocain’, in de hoofdstad Rabat. Hij sloot de zending af met een bezoek aan het Grand Théatre de Rabat, een project van Zaha Hadid Architect in aanbouw.

Vooral voor de filmsector bood dit werkbezoek interessante perspectieven. Minister Sven Gatz: “We hopen in Marokko interessante pistes te kunnen openen om de Vlaams-Marokkaanse samenwerking naar een hoger niveau te tillen, vooral door de samenwerking op vlak van de filmsector te stimuleren.”

Lees ook: