Foreign Investment Trophy 2019 uitgereikt

  • 18 maart 2019

Drie buitenlandse investeerders in Vlaanderen werden op 18 maart in de bloemetjes gezet tijdens de Foreign Investment Trophy 2019. Met deze jaarlijkse prijsuitreiking onderstreept organisator Flanders Investment & Trade het sociaaleconomisch belang van buitenlandse investeringen voor de Vlaamse economie.

De Oostenrijkse multinational Borealis kwam als grote winnaar uit de bus en nam de Foreign Investment of the Year 2019 mee naar huis. Borealis investeert maar liefst 1 miljard euro in de bouw van een nieuwe propeenfabriek op hun site in Kallo in de haven van Antwerpen.

AGP Group, de Peruaanse producent van hoogtechnologische autoglasonderdelen, ontving de trofee voor Newcomer of the Year 2019. AGP koos Gent als hun Europees hoofdkwartier en investeerde 90 miljoen dollar in de overname van het productiebedrijf Soliver.

Claire Tillekaerts, CEO Flanders Investment & Trade: “Met deze trofee tonen we onze waardering aan een onderneming die haar eerste stappen zet op Vlaamse bodem. Nieuwe investeerders aantrekken is dan ook cruciaal voor onze economie. Vorig jaar was een absoluut recordjaar op dat vlak: buitenlandse bedrijven investeerden toen dubbel zoveel in Vlaanderen als in 2017. Traditioneel komen die investeringen vooral uit de VS en onze buurlanden. Ook uit Latijns-Amerika zien we nu een aantal investeringen in productie en R&D in de automotive sector die, via Vlaanderen, hun aanwezigheid in Europa versterken.”

De Japanse aircospecialist Daikin ontving de Lifetime Achievement Trophy 2019 uit handen van Minister-president Bourgeois: “Deze prijs is een teken van waardering voor meer dan 45 jaar onafgebroken investeren in Vlaanderen – met name in Oostende, waar het de grootste werkgever is en waar Daikins hoofdzetel voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika is gevestigd.”

Flanders investment & Trade

Foreign Investment Trophy 2019