Economisch Vlaanderen schakelt versnelling hoger met nieuwe toolkit

  • 7 mei 2019

Op 7 mei organiseerde Flanders Investment & Trade (FIT), samen met VLAIO de tweede editie van het Flanders International Economic Summit ‘Embracing new stories’. In aanwezigheid van de Minister-president Geert Bourgeois en Europees Commissaris voor Handel, Cecilia Malmström werd een nieuwe branding toolkit gelanceerd rond vijf economische domeinen.

De branding toolkits voor Life Sciences & Health, Food, Solution Driven Engineering & Technology; Smart Logistics and Sustainable resources and Materials & Chemistry, die samen met partners, bedrijven en stakeholders werden ontwikkeld, maken Vlaanderen herkenbaar in het buitenland en helpen ondernemers bij het uitbreiden van hun internationale activiteiten.

FIT maakte tijdens de Flanders International Economic Summit. ook een tussentijdse balans op van de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen Versnelt! 2017-2021’. Daarbij werden verschillende resultaten voorgelegd, waaronder de digitale agenda (veroverdewereld.be) waar ondernemers terecht kunnen voor een overzicht van exportmogelijkheden, events en groepsreizen.

In haar tussenkomst wees Commissaris Malmström op het belang van een sterk multilateraal handelssysteem, verder bouwen aan het vertrouwen in het handelsbeleid en het vereenvoudigen van digitale handel. Ook Minister-president Bourgeois was het ermee eens dat het beschermen van algemene handelsregels een prioriteit moet zijn. De Minister-president sloot af met een dankwoord aan Malmström voor de EU-handelsakkoorden die tijdens haar ambtstermijn werden gesloten.

De branding toolkit van FIT is beschikbaar op www.vlaanderenversnelt.be