Digitalisering op agenda met Baskenland

  • 9 november 2020

Op 9 november hield Minister-president Jan Jambon online overleg met Lehendakari Iñigo Urkullu, de Minister–president van Baskenland, en met Arantxa Tapia, Minister van economische ontwikkeling, ook bevoegd voor digitalisering.

Vlaanderen en Baskenland ondertekenden op 1 juni 2015 een Intentieverklaring tot samenwerking. De intentieverklaring leidde al tot uitgebreide samenwerking in strategische gebieden zoals de culturele en creatieve industrieën, toerisme en klimaatverandering.

De minister-presidenten spraken de wens uit om deze uitstekende samenwerking verder te zetten en uit te breiden via een nieuwe intentieverklaring. Hierbij kwam vooral het thema digitalisering en ICT aan bod.

Zowel Minister-president Jambon en Minister Tapia zijn overtuigd dat de digitalisering van cruciaal belang is binnen de huidige herstelprogramma’s van de Vlaamse en Baskische regering en dat veel van elkaar te leren valt. Zeker op het vlak van cybersecurity, het verhogen van de digitale skills van de bevolking, en connectiviteit in samenhang met het 5G-netwerk.