Commissie Onderwijs trekt naar Cambridge en Londen

  • 25 januari 2019

Van 24 tot 25 januari bracht de Commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement een studiebezoek aan Cambridge en Londen. De bedoeling van het bezoek was om meer kennis te vergaren over het Britse onderwijssysteem. De leden werden hierbij vergezeld door de Algemeen Afgevaardigde Nic Van der Marliere en adjunct Afgevaardigde Bart Brosius.

Op donderdag stond onder meer een korte rondleiding door Cambridge op het programma. Een bezoek aan de prestigieuze ‘Cambridge University’, vormde de uitgelezen gelegenheid om meer te leren kennen over de werking van de universiteit en de colleges. Ze kregen er ook de kans om met een aantal Vlaamse studenten te praten over hun ervaringen.

De leden reisden daarna door naar Londen waar ze met Vlaamse academici, die actief zijn in het VK, in dialoog gingen om te leren over de verschillen tussen het Engelse en Vlaamse onderwijs. Het tweedaags bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de BETT-beurs, een internationale beurs en conferentie over de nieuwste trends en technologieën in het onderwijs.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Londen