Nieuws

  • 22 juni 2020
MoU Taiwan

Overleg met Taiwan over aanpak corona

Op 22 juni hadden de Secretaris-Generaal van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Karine Moykens en de Administrateur-Generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid, dr.
Persconferentie steunmaatregelen Vlaamse export
  • 15 juni 2020

Extra maatregelen voor Vlaamse export

De Vlaamse regering kent 3 miljoen euro toe aan Flanders Investment & Trade voor extra steunmaatregelen voor Vlaamse exporteurs. Dat maakte minister-president Jan Jambon, samen met Vlaams minister van Economie Hilde Crevits, bekend op 15 juni.
Christiansborg Kopenhagen
  • 29 mei 2020

Vlaanderen opent nieuwe diplomatieke post in Kopenhagen

De Vlaamse Regering maakte op 29 mei bekend dat er een nieuwe Vlaamse diplomatieke post komt in Kopenhagen. Dit zal de 14de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering worden. De opening is gepland voor begin 2021.
Culture conference Errera House
  • 12 mei 2020

Interministerieel overleg voor de cultuursector

Op 12 mei ontving minister-president Jambon zijn collega-ministers van Cultuur in het Ererrahuis voor een Interministeriële Conferentie Cultuur. 
Taalunie
  • 15 juni 2020

Beleidsplan Nederlandse Taalunie goedgekeurd

Op 15 juni vond het tweede Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie van dit jaar plaats.
Yves Wantens - CERF pledging event 2019
  • 29 mei 2020

Vlaamse Regering vervroegt bijdrage CERF

De Vlaamse Regering besliste op 29 mei om haar jaarlijkse bijdrage aan CERF vervroegd vrij te maken. Dit om tegemoet te komen aan de extra nood aan humanitaire hulp door het COVID-19 virus.
border France
  • 8 mei 2020

Overleg met Hauts-de-France over afbouw lockdown

Op 8 mei vond het eerste overlegcomité plaats over de afbouw van de lockdownmaatregelen met betrekking tot de Frans-Belgische grens. Voor de Vlaamse overheid nam Algemeen Afgevaardigde Gaëtan Poelman deel. De prefect van Hauts-de-France, Michel Lalande, initieerde dit overleg.
Face shield - Cartamundi
  • 12 juni 2020

Cartamundi en Flanders House schenken New York gezichtsmaskers

Op 12 juni ontving de New York City Mayor's Office 5000 gezichtsmaskers (face shields), geschonken door de Algemene Afvaardiging in de USA en de Amerikaanse afdeling van spellenfabrikant Cartamundi.
UNWTO forum Gastronomy Brugges
  • 20 mei 2020

Het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Brugge uitgesteld

In het licht van de impact van COVID-19 hebben de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum (BCC) en de Vlaamse regering aangekondigd dat de 6de editie van het UNWTO World Forum for Gastronomy Tourism, gepland voor 1 tot 3 juni in Brugge, zal worden
  • 18 maart 2020

CORONAVIRUS: DIENSTEN BLIJVEN BEREIKBAAR

Door de huidige maatregelen in ons land omwille van het Coronavirus, heeft het Departement Buitenlandse Zaken alle geplande vergaderingen en evenementen opgeschort.   Alle diensten en medewerkers blijven aan de slag en zijn bereikbaar via e-mail en telefoon.