Nieuws

  • 1 december 2020
 new leipzig charter

Ministers Somers en Demir keuren nieuw Leipzig Charter goed

Op 30 november en 1 december namen minister Bart Somers en minister Zuhal Demir namens België deel aan de informele videoconferentie van de Europese ministers verantwoordelijk voor stedelijke aangelegenheden en territoriale cohesie.
ultracapacitor
  • 1 december 2020

VITO stimuleert ontwikkeling alternatieve energie in Zuid-Afrika

Vanaf 1 december zullen VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie voor cleantech en duurzame ontwikkeling,  en zijn Zuid-Afrikaanse evenknie CSIR een “batterij-testbed” uitrollen in Zuid-Afrika.
Online conference Jambon and Urkulu
  • 9 november 2020

Digitalisering op agenda met Baskenland

Op 9 november hield Minister-president Jan Jambon online overleg met Lehendakari Iñigo Urkullu, de Minister–president van Baskenland, en met Arantxa Tapia, Minister van economische ontwikkeling, ook bevoegd voor digitalisering.
Stadttempel - Seitenstettengasse
  • 3 november 2020

Medeleven met Wenen

Minister-president Jan Jambon betuigde zijn medeleven met de families van de slachtoffers en de Oostenrijkse bevolking na de terroristische aanslag in Wenen op 2 november.
Flanders in Figures
  • 27 november 2020

Flanders in Figures

Statistiek Vlaanderen lanceerde onlangs de brochure ‘Flanders in Figures’. Deze publicatie geeft een beeld van Vlaanderen op basis van een selectie van officiële statistieken.
Platform OverBruggen
  • 5 november 2020

Lancering OverBruggen platform

Het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, DutchCulture, het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Vlaamse Departement Cultuur, Jeugd  lanceren OverBruggen.info: een digitale samensmelting van de Vlaamse en Nederlandse culturele sector
COARM online database
  • 26 oktober 2020

Europese transparantie over wapenuitvoer: lancering databank

Op 26 oktober lanceerde de Europese Dienst voor extern optreden (“EDEO”) de langverwachte publieke doorzoekbare onlinedatabank
EHEA 2020
  • 19 november 2020

Conferentie over de Europese ruimte voor hoger onderwijs

Op 19 november vond in Rome een conferentie plaats over de Europese ruimte voor hoger onderwijs (EHEA). Een delegatie van Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts, nam hieraan digitaal deel.
minister-president Jambon in meeting with minister-president Rutte on screen
  • 4 november 2020

Slotverklaring Vlaams - Nederlandse top

Op 4 november sloten de minister-presidenten Jan Jambon en Mark Rutte de Vlaams-Nederlandse Top af met een gezamenlijke verklaring. De top vond dit jaar volledig digitaal plaats, gezien de Covid19- maatregelen.
Geraldine Reynemants, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in zuidelijk Afrika
  • 23 oktober 2020

Extra middelen voor strijd tegen COVID-19 in Mozambique

De Vlaamse Regering keurde op 26 oktober een subsidie van 600.000 euro aan APOPO goed. Met deze subsidie kan APOPO mee de strijd aangaan tegen de verspreiding van het COVID19-virus in Mozambique.