Nieuws

 • 21 september 2020
Michel Barnier right) and minister-president Jan Jambon in the Flemish Parliament

Brexit-onderhandelaar Barnier bezoekt het Vlaams parlement

Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar namens de EU voor de Brexit gesprekken, werd op 21 september ontvangen in het Vlaams Parlement door parlementsvoorzitter Liesbeth Homans.
EU ministers of culture in Berlin
 • 14 september 2020

Jambon in Berlijn voor overleg culturele sector

Op 14 september ontmoette minister-president Jambon enkele van zijn Europese collega-ministers voor cultuur in Berlijn. De ontmoeting vond plaats op uitnodiging van de Duitse staatsminister voor cultuur en media, Monika Grütters, in het kader van het Duits EU-voorzitterschap.
European Council
 • 21 juli 2020

Tevreden met brexitfonds in EU begrotingspakket

Na een marathononderhandeling sloten de Europese regeringsleiders een akkoord over het Meerjarig Financieel Kader (2021 - 2027) en het Europees Herstelfonds.
Radio Farm Trust
 • 10 juli 2020

Drie landbouwprojecten in Malawi goedgekeurd

Op 10 juli keurde de Vlaamse Regering drie subsidiedossiers voor landbouwprojecten in Malawi goed. De subsidies, voor een totale waarde van meer dan 4 miljoen euro, zijn voor het verderzetten van drie succesvolle projecten die eerder door Vlaanderen gesteund werden.
May Persoons.
 • 1 september 2020

May Persoons nieuwe Afgevaardigde in Londen

Vanaf 1 september gaat May Persoons aan de slag als Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk. Zij neemt tijdelijk de functie over van André Hebbelinck.
Meeting Jambon - Solé
 • 15 juli 2020

Ontvangst van de Catalaanse minister van Buitenlandse Zaken

Op 15 juli ontving Minister-president Jan Jambon de Catalaanse Minister van Buitenlandse Zaken Bernat Solé i Barril in het Errera Huis. Het was de eerste ontmoeting tussen beiden sinds de aanstelling van Bernat Solé als minister van Buitenlandse Zaken.
Visit Flanders
 • 6 juli 2020

Vlaams-Nederlands overleg voor toeristische sector

Op 6 juli had Minister Zuhal Demir een telefonisch overleg met haar Nederlandse collega, Staatssecretaris Mona Keijzer over de toeristische sector in Vlaanderen en Nederland.  
Red Cross explosion Beirut
 • 17 augustus 2020

Minister-president Jambon maakt 200.000 euro vrij voor noodhulp Beiroet

Minister-president Jan Jambon maakt 200.000 euro vrij voor noodhulp aan Beiroet dat op 4 augustus getroffen werd door een explosie in het havengebied met meer dan 170 doden en duizenden gewonden.
video message Flanders Day
 • 11 juli 2020

Vlaamse Feestdag – boodschap minister-president Jambon

Naar jaarlijkse gewoonte richtte Minister-president Jan Jambon zich op de Vlaamse feestdag, 11 juli, tot de gestelde lichamen. Hij deed dit uitzonderlijk, niet vanop de binnenplaats in het Errerahuis maar via een videoboodschap.
Research and Development
 • 30 juni 2020

Vlaanderen in Europese kopgroep bestedingen in onderzoek en innovatie

Uit de meest recente gegevens voor investeringen in Onderzoek & Ontwikkeling (O&O) blijkt dat Vlaanderen zich in de top 5 van Europese landen of regio’s nestelt. In 2018 gaf Vlaanderen 7,9 miljard euro uit aan O&O of 2,92% van het bbp.