Nieuws

 • 18 september 2018
Informal meeting for Energy ministers Linz

Tommelein op Europese top voor energietransitie

Minister Bart Tommelein nam op 18 september deel aan de Informele Meeting voor Energie in Oostenrijk. Hij ondertekende er voor ons land het ‘Hydrogen Initiative’ en pleitte voor een betere interconnectie binnen Europa.
RomaEurope Festival 2019
 • 17 september 2018

Rome verwelkomt Vlaamse hedendaagse kunsten in 2019

Minister-president Bourgeois keurde op 14 september de subsidie voor het RomaEuropa Festival in 2019 goed. Een Vlaams luik aan dit kunstenfestival moet de opening van de nieuwe Vlaamse afvaardiging in 2019 in Rome in de kijker zetten.
Minister Homans visits NRW Ministry of Home Affairs
 • 12 september 2018

Minister Homans naar NRW voor deradicaliseringsprojecten

Minister Homans trok op 11 september naar Düsseldorf om meer te vernemen over enkele lopende projecten rond (de)radicalisering. De minister ontmoette er ook de betrokken ministers van Noordrijn-Westfalen, Minister Reul en staatssecretaris Mathies.
Axel Buyse tijdens conferentie
 • 31 augustus 2018

“Pleidooi voor de Nederlandse standaardtaal”

Van 27 tot en met 31 augustus vond het twintigste Colloquium Neerlandicum van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek plaats. Honderden neerlandici uit zo’n veertig landen reisden af naar Leuven om er samen de Nederlandse taal en literatuur te bespreken.
Anne Teresa De Keersmaeker and minister-president Bourgeois Berlin
 • 13 september 2018

Wereldpremière Rosas in Volksbühne Berlijn

Minister-president Bourgeois woonde op 12 september de wereldpremière van “Six Brandenburg Concertos” door Rosas in de Volksbühne in Berlijn bij. Dit unieke project van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker ontving Vlaamse steun. 
Unity Ride Latvia - Yves Wantens
 • 4 september 2018

Promotie Vlaamse wielercultuur in Letland

Op uitnodiging van Algemeen Afgevaardigde Yves Wantens namen op 3 september enkele Vlaamse oud-wielrenners deel aan de Unity Ride in Letland. “Een geslaagde promotie voor de Vlaamse wielercultuur”, aldus Afgevaardigde Wantens. 
Minister Crevits met Ghanese delegatie 27 augustus
 • 27 augustus 2018

Meewerken aan onderwijs in Ghana

Op 27 augustus ontving minister van Onderwijs Hilde Crevits een regeringsdelegatie uit Ghana met George Gyan-Baffour, minister van Planning, Matthew Opoku Prempeh, minister van Onderwijs en Elisabeth Afoley Quaye, minister van Visserij en Ontwikkeling van aquacultuur.
Consultation Cohesiion policy - Vleva Brussels
 • 12 september 2018

Consultatie over toekomstig cohesiebeleid

Op 12 september organiseerden het Departement Buitenlandse Zaken en Vleva een publieke informatie- en consultatiesessie over het toekomstige cohesiebeleid in de context van het meerjarig financieel kader 2021-2027. Meer dan 60 organisaties en bedrijven waren vertegenwoordigd.
Julie Bynens SG
 • 3 september 2018

Julie Bynens nieuwe secretaris-generaal Buitenlandse Zaken

Op 1 september ging Julie Bynens van start als nieuwe secretaris-generaal van het Departement Buitenlandse Zaken. Zij verlaat haar post als Vlaams Algemeen Afgevaardigde bij de Europese Unie voor deze als topambtenaar bij de Vlaamse overheid.
Minister-president Bourgeois speech at Koningshoeven-ontmoeting
 • 24 augustus 2018

Intense samenwerking met Nederland inzake innovatie

Op 24 augustus bracht Minister-president Bourgeois een bezoek aan de High Tech Campus en het O&O-centrum HOLST Centre in Eindhoven.