Nederlands Staatssecretaris Knops bezoekt Euregio Scheldemond

  • 7 maart 2018

Op 7 maart bracht Nederlands Staatssecretaris Raymond Knops een bezoek aan de Euregio Scheldemond. Staatssecretaris Knops is in de Nederlandse Regering verantwoordelijk voor het verbeteren van de samenwerking met Duitsland en België in de grensregio’s. Vlaams Algemeen Afgevaardigde in Nederland, Axel Buyse, begeleidde staatssecretaris Knops tijdens zijn bezoek aan Gent en Terneuzen.

In het eerste deel van het werkbezoek dat doorging aan de UGent, stond de grensoverschrijdende samenwerking in de gezondheidszorg centraal. Zo werd er onder meer gesproken over de tekorten aan gespecialiseerde verpleegkundigen en de wederzijdse erkenning van diploma’s en beroepskwalificaties in de zorg.

In de namiddag werd het Grensinformatiepunt in Terneuzen bezocht waar grensarbeiders onder andere informatie over sociale zekerheid of belastingen kunnen ontvangen. Ook kreeg de staatssecretaris een toelichting over de North Sea Port, het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied van Vlissingen in Nederland tot Gent in België.

Staatssecretaris Knops: “Grensoverschrijdende samenwerking biedt kansen. Ik ben als staatssecretaris bijzonder gemotiveerd -ik kom zelf uit de grensregio- om de samenwerking verder te stimuleren.”

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland

Euregio Scheldemond

North Sea Port