Minister-president op 11 juli : "We want to connect and be connected"

  • 10 juli 2017

Op 10 juli gaf Minister-president Bourgeois zijn jaarlijkse 11 Juli toespraak voor het diplomatiek korps in het Errerahuis. De toespraak stond in het teken van verbinden en verbonden zijn.

 “Het gaat goed met Vlaanderen”, zei Minister-president Bourgeois. De economie leeft op met een dalende werkloosheid , stijgende export en nieuwe buitenlandse investeringen als gevolg. Het versterken van de logistieke troeven van Vlaanderen blijft een van de belangrijkste aandachtpunten. Met investeringen in de havens en waterwegen, het spoor en de weginfrastructuur wil de Minister-president Vlaanderen als logistieke draaischijf in Europa en de wereld verder versterken. De minister-president herhaalde ook zijn oproep aan de Europese Unie voor grotere flexibiliteit in het Stabilisatie- en Groeipact om deze strategische investeringen mogelijk te maken.

Naast de fysieke verbondenheid pleitte minister-president Bourgeois voor meer Europese verbondenheid: “De Europese Unie is het gepaste beleidsniveau om ons te beschermen tegen krachten die de fundamenten van onze maatschappij ten gronde willen richten. En hoewel sommige landen opnieuw heil zien in een op zichzelf terugplooien, kunnen we alleen maar vaststellen dat op de 60ste verjaardag van het Verdrag van Rome, de Europese Unie meer welvaart, stabiliteit en vrede heeft gebracht dan de 60 jaar ervoor. Daarom zijn we ook Vlaming om Europeeër te worden.”

Lees de volledige toespraak (enkel het gesproken woord telt): 

pdf bestand11 Juli viering toespraak Minister-president Bourgeois (175 kB)

pdf bestand11 July celebration Speech by Minister-President Bourgeois (166 kB)

pdf bestandCélébration du 11 juillet Allocution du Ministre-Président Bourgeois (184 kB)

pdf bestand11 Juli Ansprache Ministerpräsidenten Bourgeois (182 kB)