Julie Bynens nieuwe secretaris-generaal Buitenlandse Zaken

  • 3 september 2018

Op 1 september ging Julie Bynens van start als nieuwe secretaris-generaal van het Departement Buitenlandse Zaken. Zij verlaat haar post als Vlaams Algemeen Afgevaardigde bij de Europese Unie voor deze als topambtenaar bij de Vlaamse overheid.

Julie Bynens bouwde reeds een opmerkelijke carrière uit binnen de Vlaamse Overheid. Ze startte haar carrière in 2003 bij het Departement voor Ruimtelijke Ordening, Wonen en Onroerend Erfgoed, maar maakte al snel de overstap naar de Vlaamse Afvaardiging bij de EU als attaché cohesiebeleid. In 2007 trok ze naar Nederland om de Vlaamse Algemene Afvaardiging in Den Haag te versterken. Na een korte periode terug in Brussel als stafmedewerker van de secretaris-generaal van het Departement Buitenlandse Zaken, was Julie Bynens de eerste vrouw die benoemd werd tot Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering. Van 2010 tot 2014 vertegenwoordigde zij de Vlaamse Regering bij de Internationale organisaties in Genève. De afgelopen 4 jaar leidde zij de Algemene Afvaardiging bij de EU.

Freddy Evens, die de functie van secretaris-generaal waarnam sinds het vertrek van Koen Verlaeckt in april 2018, neemt zijn functie als Coördinator Belanghebbendenmanagement binnen het departement terug op.