Innovatieve autoroutes

Project: Innovatieve autoroutes

Begunstigde: Westtoer apb

Bedrag: 92.492,40 euro

Duur: 2013 - 2014

Bij het ontwikkelen van het concept van de autoroutes derde generatie wordt naast de klassieke invalshoek (bewegwijzering op het terrein, drukwerk, …) gekozen om de autoroutes digitaal te ontsluiten en in te zetten op de ontwikkeling van digitale toepassingen.

Het project bevat het ontwikkelen van een concept voor een mobiele toepassing rond het thema van de Eerste Wereldoorlog. De mobiele toepassing bestaat uit twee onderdelen; een navigatietool die de gebruiker van het ene interessepunt  naar de andere zal loodsen en de interessepunten langs de autoroutes bevatten informatie in verschillende vormen (audio, video, 3D, …).

De basis van de mobiele applicatie is de ‘content’ over de verschillende interessepunten die langs de 6 autoroutes liggen. Deze ‘content’ wordt ingebracht in een technologisch platform. De ‘content’ zal verrijkt worden met tekst, audio, video, … en compatibel zijn voor gebruik in mobiele toepassingen. Westtoer kiest in eerste instantie om de mobiele toepassing te laten ontwikkelen voor Apple en Android.

Communicatie: de mobiele applicatie wordt aangeboden via de ‘app’ die beschikbaar zal zijn in de Appstore (Apple) en op de Android Market place (Android).  http://www.westtoer.be/nl/inspiratie/onderweg-met-je-app