Informele Raad Toerisme over aanpak deeleconomie

  • 14 februari 2018

Minister Weyts nam op 13 februari deel aan de Informele Raad Toerisme van de EU in Sofia. Samen met zijn Europese collega’s debatteerde hij over de rol van toerisme voor economische groei en over de introductie van de deeleconomie in de toeristische sector.

In zijn tussenkomst presenteerde Minister Weyts het Vlaams regelgevend kader voor aanbieders van toeristische accommodaties. Deze regelgeving beschrijft de basisverplichtingen op het vlak van hygiëne, comfort en (brand)veiligheid voor alle aanbieders van toeristische accommodaties, van traditionele hotelier tot occasionele Airbnb-adverteerder. Minister Weyts: “A level playing field is created for all players so that all entrepreneurs operate equally in a highly competitive atmosphere.

In de marge van de Informele Raad had Minister Weyts een ontmoeting met secretaris-generaal Zurab Pololikashvili. Dit was de eerste ontmoeting tussen beiden sinds Pololikashvili op 1 januari werd aangesteld als secretaris-generaal van UNWTO. Vlaanderen is sinds 1997 geassocieerd lid van het UNWTO.

Bulgaars voorzitterschap van de Europese Unie