Havenmissie kent succesvolle doortocht in Chili

  • 19 november 2015

Op de slotdag van de havenmissie naar Brazilië en Chili, maakten de havens van Antwerpen en Zeebrugge bekend dat ze voor het eerst commercieel gaan samenwerken en dit voor de diepzeecontainersector. Minister Weyts is enorm verheugd en hoopt dat er nog meer gemeenschappelijke initiatieven volgen.

De nieuwe commerciële samenwerking past in de strategie van de regering om Vlaanderen als één havenregio in het buitenland te promoten. Net om deze reden werd de missie met de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende – en in hun zog havenbedrijven, KMO’s en enkele grote Vlaamse exporteurs  - georganiseerd. Het internationaal beleid van de Vlaamse regering zet in op de promotie van de Vlaamse (zee)havens als ‘Flanders Port Area’, en wil het marktaandeel van de Vlaamse havens helpen vergroten.

In Chili had minister Weyts een ontmoeting met de Chileense minister van Transport, Andrés Gómez-Lobo en was er een uitgebreid bezoek aan Puerto Valparaiso, de grootste haven van Chili.

De havenmissie onder leiding van minister Weyts werd georganiseerd door Flanders International Technical Agency, Departement Mobiliteit en Openbare Werken, VOKA en Flanders Investment and Trade.

Flanders investment and Trade

Flanders International Technical Agency

VOKA

De Redactie – “Havens Antwerpen en Zeebrugge gaan voor het eerst commercieel samenwerken