Grensknelpunten met Nederland wegwerken

  • 25 mei 2018

Vlaanderen en Nederland willen nog intensiever samenwerken om voor burgers vervelende knelpunten als gevolg van de grens weg te nemen. Dat zijn minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken, Raymond Knops, op 24 mei overeengekomen in Brussel. 

Staatssecretaris Knops en minister-president Bourgeois hadden het tijdens hun eerste ontmoeting over het brede veld van de intense Vlaams-Nederlandse relaties. 

Ook Minister Ben Weyts ontmoette zijn Nederlandse collega enkele dagen voordien. Hij had op 22 mei een kennismakingsgesprek met de Nederlandse staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven. Van Veldhoven is o.m. verantwoordelijk voor spoordossiers. De bewindslieden kwamen overeen om rond de verbetering van de spoorcorridors voor goederen- en personenvervoer een gemeenschappelijk plan uit te werken, waarin er zowel voor Nederland als voor Vlaanderen voldoende baten zitten verwerkt.

Op 5 november vindt in Middelburg een nieuwe Vlaams-Nederlandse top over de verdieping van de strategische samenwerking plaats.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland