Gatz geeft aftrap EYCH2018 in Vlaanderen

  • 22 november 2017

Op 21 november lanceerde minister van Cultuur, Sven Gatz, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 officieel in Vlaanderen. Het jaar wordt aangegrepen om de bestuurlijke banden tussen roerend, onroerend en immaterieel erfgoed in Vlaanderen aan te halen. Departement Cultuur en Agentschap Onroerend Erfgoed werken samen rond dit initiatief.

Het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed (EYCH2018) is een initiatief van de Europese Unie met als doel de culturele diversiteit in Europa te promoten, Europeanen bewust te maken van hun gedeelde geschiedenis en de Europese identiteit te verrijken en versterken. Minister Gatz riep tijdens het lanceringsevenement in Brussel de aanwezige organisaties op om deze kans te grijpen: “Grijp het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed aan om samen te werken met andere organisaties en instellingen over heel Europa, om kennis en expertise uit te wisselen en om een Europees netwerk op te bouwen.”

Samen met minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, moedigt minister Gatz de sector en de overheid aan om in 2018 na te denken over de toekomstige erfgoedwerking in Vlaanderen en in Europa.

Meer info: 

Departement Cultuur

Agentschap Onroerend Erfgoed

FARO  

Herita