Flanders New York Accelerator gelanceerd

  • 30 januari 2018

Op 29 januari werd de eerste editie van Flanders New York Accelerator (FNYA) officieel gelanceerd in de kantoren van Flanders Investment & Trade in New York. Zes Vlaamse start-ups krijgen tussen januari en april intensieve coaching en begeleiding in New York bij hun eerste stappen op de Amerikaanse markt. Minister Muyters (Innovatie) kende een subsidie van 250.000 euro toe aan dit proefproject.

FNYA is een samenwerking tussen Flanders Investment & Trade, imec en Entrepreneurs Roundtable Accelerator, de toonaangevende accelerator in New York. De bedoeling is om succesvolle Vlaamse start-ups sneller naar de VS te krijgen. Nu proberen ze vaak eerst de Europese markt te veroveren, terwijl hun kansen in de VS veel groter zijn. Mede-oprichter van het initiatief Catalina Daniels: “We hebben in Vlaanderen toptalent en topondernemers, die in een markt als de VS hun echte doorbraak kunnen kennen.”

Het programma kende al een eerste succes. De deelnemende start-ups Yields en Ontoforce haalden respectievelijk 1.25 en 4.3 miljoen euro op om hun expansie in de VS te financieren.

FNYA

Flanders Investment & Trade

imec

Departement Economie, Werk en Innovatie