'Flanders lives and breathes cycling'

  • 26 maart 2018

Op 26 maart vond de tweede editie van Flanders in Dialogue plaats in het state-of-the-art auditorium van het Herman Teirlinckgebouw. Deze keer stond dit netwerkevent voor expats helemaal in het teken van de koers en het Vlaamse toerismebeleid rond ‘Cycling in Flanders’

Gastsprekers Geert Goris, directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en oud-wielrenner Peter Van Petegem vertelden enkele heldenverhalen uit de rijke geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen. De Ronde van Vlaanderen is het hoogtepunt van deze Vlaamse wielerweek en kan op steeds meer internationale belangstelling rekenen, ook bij wielertoeristen. De wielersport is deel geworden van het cultureel erfgoed en zorgt samen met haar afgeleiden voor een belangrijke economische return.

Flanders in Dialogue is een conferentiereeks die tweemaal per jaar georganiseerd wordt. Het opzet is om Vlaanderen op een originele en toegankelijke manier te tonen aan een breed en divers publiek van expats in Brussel.

De volgende editie van Flanders in Dialogue zal op maandagavond 15 oktober 2018 plaatsvinden met duiding, heet van de naald, bij de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018.

De organisatie is een coproductie waarbij het Departement Buitenlandse Zaken samenwerkt met de partners vzw De Rand, de Warande en het Vlaams-Europees verbindingsagentschap Vleva. 

Bekijk de foto's op onze Flickr-pagina