Cultuurminister Gatz bezoekt festivals van Marseille en Avignon

  • 8 juli 2018

Van 6 tot 9 juli bezocht Cultuurminister Sven Gatz de festivals van Marseille en Avignon. Tijdens het weekend was hij te gast bij het theater-/dansfestival van Marseille, dat sinds 2016 wordt geleid door de Vlaming Jan Goossens.

De minister bezocht tijdens zijn bezoek het indrukwekkende Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerrannée (MUCEM), opgetrokken naar aanleiding van Marseille-Europese cultuurhoofdstad in 2013, waar hij tevens de pakkende belevingstentoonstelling 'Domo de Europa' van de hand van de Vlaming Thomas Bellinck bezocht. Verder woonde minister Gatz samen met zijn Franse homologe, Françoise Nyssen, de beklijvende voorstelling 'Requiem pour L' bij, in aanwezigheid van de Vlaamse topchoreograaf en -regisseur Alain Platel en van de componist Fabrizio Cassol.

In Avignon, waar hij op maandag zijn bezoek afrondde, had minister Gatz een gesprek met Olivier Py, de directeur van het Festival. Minister Gatz woonde ter afsluiting de voorstelling ‘La Rose en Céramique' van de jonge Vlaamse danser en circuskunstenaar Alexander Vantournhout bij.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Frankrijk