Crevits pleit voor meer automatische erkenning diploma’s

  • 24 mei 2018

Op 24 mei trok Minister Hilde Crevits naar de Europese ministeriële onderwijsconferentie in Parijs. De Vlaamse onderwijsminister pleitte er onder meer voor een uitbreiding van automatische erkenning van het niveau van buitenlandse diploma’s en om de internationale mobiliteit van studenten verder aan te moedigen.

Minister Crevits stelde ook het nieuw kwaliteitsstelsel hoger onderwijs in Vlaanderen voor. Binnen de Benelux neemt Vlaanderen hierin al een leidende rol op. Iets wat de minister wenst door te trekken op Europees vlak: "Door de succeservaringen met ons nieuw systeem van instellingsreviews waarbij de universiteiten en hogescholen zelf de regie over de kwaliteitscontrole in handen hebben, zijn we bereid ook op Europees niveau de kar te trekken.”

Om de twee à drie jaar, komen de onderwijsministers uit 48 Europese samen om de uitvoering van de Bologna-verklaring op te volgen. De European Higher Education Area Conference vond dit keer plaats in Parijs van 24 tot 25 mei. Algemeen Afgevaardigde Filip D’Havé begeleidde minister Crevits tijdens de conferentie.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Frankrijk