Aftrap netwerkevent 'Flanders in Dialogue'

  • 5 oktober 2017

Op 4 oktober vond in De Warande in Brussel de allereerste editie plaats van ‘Flanders in Dialogue’, een nieuwe reeks van netwerkevents dat zich richt tot expats in Vlaanderen.

‘Flanders in Dialogue’ zal tweemaal per jaar plaatsvinden met de bedoeling om in gesprek te gaan met expats over thema’s die hen in hun dagelijks leven in Vlaanderen bezighouden.

Minister-president Geert Bourgeois leidde in zijn toespraak het thema van de avond in: “Integratie en participatie in de Vlaamse maatschappij”. Er volgde een panelgesprek met experten Leen Verraest, Algemeen Directeur van het Agentschap Inburgering en Integratie en Darya Safai, ondernemer en vrouwenrechtenactiviste. VRT-journalist Rob Heirbaut leidde als moderator de avond in goede banen.

Minister-president Bourgeois: “We willen de publieksdiplomatie van Vlaanderen versterken. We gaan in dialoog met de internationale gemeenschap in Vlaanderen om hen beter kennis te laten maken met onze cultuur, idealen, instellingen en beleidskeuzes. Brussel, Hoofdstad van Europa, Hoofdstad van Vlaanderen, speelt een belangrijke rol in deze dialoog.”

‘Flanders in Dialogue’ is een gezamenlijk initiatief van Vleva, De Warande, ‘De Rand’ en het Departement Buitenlandse Zaken.