Vlaamse gastronomie in San Sebastian

  • 9 mei 2017

Minister Ben Weyts en de Baskische Minister van Toerisme, Alfredo Retortillo ondertekenden op 8 mei in San Sebastian een intentieverklaring rond de internationale promotie van het gastronomisch toerisme in Baskenland en Vlaanderen.

Minister Weyts was in San Sebastian voor het derde "UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism". Gastronomie is belangrijk voor het Vlaams toerisme en verdient de nodige aandacht, aldus de minister. Om de aanwezigen te laten proeven van onze Vlaamse kookkunsten hielden Jong Keukengeweld chef Seppe Nobels en de gerenommeerde chef Xabier Zabaleta een ‘quatre-mains’ in de keuken.

Het UNWTO forum voor gastronomisch toerisme biedt experten van over de hele wereld de gelegenheid om te debatteren over de huidige uitdagingen van culinair toerisme. Minister Weyts zou graag de 2020-editie van het forum in Vlaanderen organiseren. Minister Weyts: “Het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism naar Vlaanderen halen, zou de kers op de taart betekenen voor onze gastronomische reputatie.”

Toerisme Vlaanderen