Memorandum versterkt vriendschap met prefectuur Aichi

  • 15 mei 2017

Minister-president Geert Bourgeois en Gouverneur Hideaki Ohmura ondertekenden op 15 mei het Memorandum of Understanding on Friendship and Mutual Cooperation tussen Vlaanderen en de Prefectuur van Aichi (Japan).

De banden tussen Vlaanderen en Aichi zijn niet nieuw. De havens van Zeebrugge en Antwerpen werken nauw samen met Nagoya, de hoofdstad van Aichi en de grootste haven van Japan. En de Japanse automobielsector, sterk geconcentreerd in Aichi, heeft met Toyota, Honda en Mazda grote logistieke operaties in Vlaanderen.

Tijdens het staatsbezoek aan Japan in oktober 2016 werden deze sterke banden in de verf gezet door de viering van de verscheping van de 10 miljoenste Japanse auto naar Vlaanderen. Het is tijdens deze viering dat Minister-president Bourgeois en Gouverneur Ohmura besloten om de bestaande relaties te onderstrepen in een vriendschapsmemorandum.

Minister-president Bourgeois: “Vlaanderen is een belangrijke logistieke draaischijf voor de Japanse auto-industrie. Wij zijn fier op deze goede economische relaties en de appreciatie hiervoor van onze vrienden uit Aichi doet ons veel deugd. We zijn dan ook enorm verheugd met het bezoek van Gouverneur Ohmura en wensen de vriendschap tussen Aichi en Vlaanderen verder te verdiepen.”

Flanders Investment & Trade