Nieuws

 • 22 mei 2017
Commissie Buitenlands Beleid, Voorzitter Peumans en Afgevaardigde Nic Van der Marliere voor het Flanders house in Londen

Commissie Buitenlands beleid bezoekt UK en VS

Leden van de Commissie Buitenlands Beleid, vergezeld door Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans, brachten van 15 tot 21 mei een bezoek aan de Algemeen Afgevaardigden in Londen en New York.
Ontvangst Japanse delegatie Aichi
 • 15 mei 2017

Memorandum versterkt vriendschap met prefectuur Aichi

Minister-president Geert Bourgeois en Gouverneur Hideaki Ohmura ondertekenden op 15 mei het Memorandum of Understanding on Friendship and Mutual Cooperation tussen Vlaanderen en de Prefectuur van Aichi (Japan).
Seminarie duaal leren
 • 4 mei 2017

Duaal leren: ervaringen delen met Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Op 3 mei organiseerden de Departementen Buitenlande Zaken, Onderwijs & Vorming en Werk & Sociale Economie in nauwe samenwerking met de Ambassades van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland het beleidsseminarie over duaal leren in Brussel.
Consortium 12-12 Hongersnood Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria en Somalië
 • 29 april 2017

Vlaamse Regering schenkt 1 miljoen euro aan Consortium 12-12

Op 28 april besliste de Vlaamse Regering om 1 miljoen euro over te maken aan het Consortium 12-12. Het Consortium 12-12 zamelt geld in voor het bestrijden van de hongersnood in Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en Nigeria. De Verenigde Naties spreekt van de ergste humanitaire crisis sinds 1945.
Afgevaardigde Dierckx en medewerkers VITO
 • 12 mei 2017

VITO stelt technologieën voor SDGs voor in Genève

Op 11 mei 2017 vond in het Paleis der Naties van de VN in Genève een speciale presentatie plaats van Technologieën die bijdragen aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DO/SDG) van de VN.
Minister Moitoi (Botswana) en Minister-president Bourgeois
 • 3 mei 2017

Ondertekening MoU met Botswana

Op 2 mei in Brussel ondertekenden Minister–president Geert Bourgeois en de Minister van Buitenlandse Zaken van Botswana, Mevr. Pelonomi Venson Moitoi, een Memorandum of Understanding tussen beide regeringen.
20170424 Oekraiense delegatie in Vlaams parlement
 • 27 april 2017

OESO brengt Oekraïense delegatie naar Vlaanderen

Van 24 april tot 27 april bracht een delegatie uit Oekraïne een bezoek aan Vlaanderen om kennis te maken met ons institutioneel landschap en met beste praktijken rond publieke diensten en regionale ontwikkeling.
Minister Ben Weyts en Minister Alfredo Retortillo
 • 9 mei 2017

Vlaamse gastronomie in San Sebastian

Minister Ben Weyts en de Baskische Minister van Toerisme, Alfredo Retortillo ondertekenden op 8 mei in San Sebastian een intentieverklaring rond de internationale promotie van het gastronomisch toerisme in Baskenland en Vlaanderen.
Ontmoeting Minister-president Bourgeois en Brexit-onderhandelaar Barnier
 • 2 mei 2017

Brexit: Bourgeois benadrukt Vlaamse economische belangen

Op 2 mei ontmoette Minister-president Geert Bourgeois de hoofdonderhandelaar van de Europese Commissie voor de Brexit, Michel Barnier. De Minister-president onderstreepte het belang van eenheid tussen de 27 EU-lidstaten na Brexit.
Opening FIT kantoor in Lima: Minister-president bourgeois en Minister Giuffra
 • 7 april 2017

Minister-president op FIT-zending naar Brazilië en Peru

Van 3 tot 7 april bracht Minister-president Geert Bourgeois een bezoek aan Brazilië en Peru. Flanders Investment & Trade organiseerde de zending.